image

De Challenge

Op zaterdag 29 mei en zondag 30 mei vindt de All Terrain Survival Challenge plaats! In deze tijd met corona-maatregelen is het niet zo makkelijk om iets te organiseren, maar wij denken een manier gevonden te hebben waarop het wel kan.

We hebben dit jaar een paar aanpassingen gedaan om de run ‘corona-proof’ te maken. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 200 en we hebben de startgroepen verdeeld over 2 dagen. Op elke dag wordt er gestart in vier tijdsloten van twee uur. Zo ontstaan eigenlijk 8 losse runs met elk maar 25 deelnemers. Publiek mag hierbij niet aanwezig zijn en als je voor sporten een persoonlijke begeleider nodig hebt, zal deze zich apart voor hetzelfde tijdslot moeten inschrijven. Hiermee houden we het aantal mensen dat aanwezig is tot een minimum. Wij denken dat we hiermee aan de regels zullen voldoen die eind mei gelden, maar zeker weten kunnen we dat nu natuurlijk nog niet.

Deze aangepaste opzet heeft wel gevolgen voor het verloop van de run. Minder deelnemers betekent minder inkomsten en aangezien het materiaal voor de hindernissen onze grootste kostenpost is hebben we het parcours beperkt tot 17 obstakels. Wel mag je de ronde zo vaak doen als jij kan binnen jouw tijdslot. Omkleden zal niet of zeer beperkt mogelijk zijn, douchen zal sowieso niet mogelijk zijn. Alle hindernissen over het water zijn optioneel.

Normaal gesproken staan bij elke hindernis twee of meer vrijwilligers om erop toe te zien dat alles veilig en volgens de regels verloopt. De vrijwilligers zouden dit jaar lange periodes geen deelnemers zien, en dat is natuurlijk heel saai voor hen. Daarom is er dit jaar geen toezicht bij elke hindernis. Deelnemers die geen lid zijn van de SBN starten daarom verplicht onder toezicht van een supervisor die het hele parcours meeloopt. Van leden van de SBN verwachten wij dat zij zelf in staat zijn om alle hindernissen veilig te volbrengen. Er is dus alleen geen controle of iedereen alle hindernissen uitvoert zoals bedoeld en daarom wordt er ook geen officiële uitslag opgemaakt.

De huidige maatregelen van de overheid gelden tot 20 april. Wij denken dat de regels daarna soepeler worden en dat onze run dan door mag gaan, maar zeker weten we dat natuurlijk niet. Inschrijven kan in elk geval tot 1 mei. Als op 8 mei alle lichten op groen staan dan gaan we door met de organisatie. Als op die datum twijfel is of duidelijk is dat de regels het niet toelaten dan gelasten we de run af en krijg je je inschrijfgeld terug. Mochten de regels na 8 mei onverwacht worden aangescherpt dan kunnen we je helaas geen geld teruggeven omdat we dan zelf ook al vrijwel alle kosten hebben gemaakt (bijv. huur materiaal).


Individual Challenge (€15,00)
  • 17 Obstakels die je zo vaak mogelijk mag doen
  • SBN lid: individueel het parcour afleggen
  • Geen SBN lid: onder begeleiding van een van onze supervisors het parcour afleggen
  • Gratis T-shirt
  • Gratis energy boosts langs de route